صفحه اصلی  •  فهرست قیمتها  •  راهنمای جامع مرغداری  •  دانلود فیلمهای آموزشی  •  تماس با ما  •  درباره ما  
 
سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران شامل اخبار روز صنعت دام و طیور * قیمت جوجه یکروزه ، مرغ زنده ، تخم مرغ ، ذرت ، سویا ، گندم * مقالات علمی دام و طیور * اطلس رنگی بیماری های دام و طیور * فیلم های آموزشی دام و طیور * گالری تصاویر نژادهای مرغ و خروس ، بوقلمون ، شترمرغ ، بلدرچین ، کبک * بانک اطلاعات صنعت دام و طیور ایران
قیمت نهاده های مرغداری
بانک اطلاعات صنعت طیور
پروژه های علمی و آموزشی
برنامه سایت
تبلیغات

 


 





شرکت دانش بنیان ویوان

4 عاملی که باعث برگشت ثبات و تعادل به بازار مرغ شد
داخلی
دماوندی نژاد افزود: پیش از این برنامه‌ریزی تولید با سرانه مصرف 26 کیلوگرم بود اما اکنون برنامه‌ریزی با سرانه مصرف بیش از 30 کیلوگرم انجام می‌شود و عرضه مرغ به بازار هم افزایش می‌یابد...


 به گزارش مرکز اطلاع رسانی طیور ایران به نقل از فارس در میادین میوه شهرداری تهران این محصول به نرخ دولتی و 76 هزار تومان عرضه شده و دیگر خبری از صف‌های طولانی ماه‌های گذشته نیست. همچنین قیمت مرغ در مغازه‌های سطح شهر هم حدود 15 هزار تومان در هر کیلو کاهش داشته اما با این حال قیمت مغازه ها هنوز بالاتر از نرخ مصوب و حدود 85 هزار تومان فروخته می شود.

طی چند ماه گذشته قیمت مرغ در بازار افزایش یافته و تا کیلویی 100 هزار تومان هم بالا آمده بود به نظر می‌رسد اعمال سیاست‌های منطقی در بازار مرغ از جمله افزایش جوجه‌ریزی، تزریق بیشتر مرغ به بازار، برخورد با شبکه‌های توزیع غیرمجاز، ساماندهی توزیع و نیز مقابله با عرضه فله‌ای و فروش قطعه‌ای و تأمین نهاده سبب شده که تب و تاب گرانی مرغ در بازار فروکش پیدا کند.

*افزایش جوجه‌ریزی و تزریق مرغ کافی به بازار

بر اساس این گزارش میزان جوجه‌ریزی در ماه گذشته و دو ماه گذشته وضعیت بسیار مناسبی داشته و تولید این جوجه‌ریزی‌ها که معمولا 45 روز طول می‌کشد، اکنون به بازار عرضه می‌شود.

حسین دماوندی‌نژاد معاون سابق امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در تیر ماه 128 میلیون قطعه جوجه‌ریزی انجام شده است و این میزان باعث عرضه فراوان مرغ به بازار و کاهش قیمت‌ها می‌شود.

دماوندی نژاد افزود: پیش از این برنامه‌ریزی تولید با سرانه مصرف 26 کیلوگرم بود اما اکنون برنامه‌ریزی با سرانه مصرف بیش از 30 کیلوگرم انجام می‌شود و عرضه مرغ به بازار هم افزایش می‌یابد.

بر اساس این گزارش، افزایش قیمت گوشت یکی از عواملی بود که سرانه مصرف مرغ را افزایش داده یعنی بخشی از مصرف از گوشت قرمز به سمت مرغ سرازیر شد.

در ماه‌های گذشته افزایش سرانه مصرف مرغ از 26 کیلوگرم به بیش از 30 کیلوگرم باعث شده بود با وجود تولید ثابت اما شکافی بین عرضه و تقاضا در بازار ایجاد شود و در کنار سایر عوامل افزایش‌دهنده قیمت عاملی برای گرانی مرغ در بازار باشد.

*برخورد با توزیع مرغ خارج از شبکه

طی یک ماه گذشته و پس از انتصاب وزیر جدید جهاد کشاورزی با هماهنگی هایی که انجام شده با توزیع خارج از شبکه مرغ هم با جدیت کامل مقابله می‌شود. اختلاف قیمت مرغ دولتی با قیمت بازار که حدود 27 هزار تومان  عاملی برای فروش خارج از شبکه شده بود. برخی دلالان و واسطه‌گران مرغ را به قیمت دولتی از میادین عرضه از جمله میدان بهمن به قیمت عمده و دولتی خریداری کرده و به قیمت‌های بالاتر در سطح شهر توزیع می‌کردند و یا با به استان‌های دیگر انتقال می‌دادند که این دلالی و واسطه‌گری عاملی برای بالا رفتن قیمت‌ها شده بود.

گزارش‌های از نیروهای انتظامی در استان‌های مختلف وجود دارد که خودروهای حامل مرغ‌های توزیع خارج از شبکه را متوقف و اعمال قانون می‌کنند. به عنوان مثال سرهنگ محمد بوستان روز پنج‌شنبه از توقف دو دستگاه کامیون حامل مرغ بدون مجوز در منطقه لرستان خبر داد که دارای 30 قطعه مرغ زنده به وزن 5 تن بوده است.

*ساماندهی توزیع و مقابله با عرضه فله و قطعه

علاوه بر آن توزیع مرغ هم به تازگی ساماندهی شده و عرضه مرغ فله و قطعه‌بندی شده هم ممنوع شده است پیش از این اکثر مغازه‌داران با قطعه قطعه کردن مرغ و فروش آن در مغازه‌ها عاملی برای گرانی بازار شده بودند آنها قطعه مرغ را تا دو برابر قیمت مرغ کامل می‌فروختند.

مدیران جهاد کشاورزی استان‌ها اعلام کرده‌اند به منظور اصلاح و شفاف‌سازی شبکه توزیع کارت تأمین برای واحدهای صنفی صادر می‌شود که تنها در هفته گذشته برای 420 واحد پس از راستی‌آزمایی توسط مدیریت جهاد کشاورزی مشهد کارت تأمین صادر شده است.

علاوه بر آن عرضه فله و قطعه‌بندی مرغ هم ممنوع شده و حتما باید عرضه در بازار به صورت بسته‌بندی بشقابی و به وزن حدود 2 کیلوگرم باشد در غیر اینصورت با واحدهای صنفی متخلف برخورد قانونی می‌شود.

*افزایش تأمین نهاده

طی یکی دو هفته گذشته تأمین خوراک دام و طیور هم روند بهتری به خود گرفته که پیش از این با کمبود و گرانی آن در بازار مشکلاتی را برای مرغداران ایجاد کرده بود و تولید را برای آنها پر هزینه ساخته بود.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: 45 هزار تن سویا از 20 تیر ماه در سامانه بازارگاه بارگذاری شده و آماده تحویل به مرغداران است که پیش‌بینی می‌شود روند کاهشی قیمت مرغ ادامه‌دار باشد.

وی به خبرنگار فارس گفت: تأمین خوراک طیور مرحله‌ای انجام می‌شود و در مراحل بعدی میزان خوراک بیشتری در سامانه بازارگاه برای تحویل به مرغداران بارگذاری خواهد شد.

به گفته این مسؤول، در حال حاضر مرغداران در تأمین سایر نهاده‌ها مشکلی ندارند و مشکل تأمین سویا هم به صورت مرحله‌ای در حال برطرف شدن است.

کشور ظرفیت تولید سه میلیون تن مرغ را دارد که در حال حاضر 2.5 میلیون تن تولید می‌شود و نیاز کشور هم بدون اتکا به واردات تأمین می‌شود. کارشناسان این حوزه معتقدند در صورتی که حمایت‌های کافی انجام شود علاوه بر تأمین داخل می‌توان به کشورهای دیگر هم صادرات انجام داد. علت افزایش قیمت‌ها به دلیل کاهش تولید نیست بلکه افزایش هزینه‌های تولید است که می‌توان با حمایت از مرغداران و تأمین نیازهای آنها این مسیر را هموار کرد تا قیمت بازار هم منطقی‌تر باشد.

ارسال شده در مورخه : شنبه، 21 مرداد، 1402 توسط serinews


بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .
گالری تصاویر طیور
تصاویر نژاد مرغ و خروس
تصاویر نژاد بوقلمون
تصاویر نژاد شترمرغ
تصاویر نژاد اردک
تصاویر نژاد بلدرچین
تصاویر نژاد قو
تصاویر نژاد طاووس
تصاویر نژاد کبک
تصاویر نژاد غاز
تصاویر نژاد قرقاول
تصاویر نژاد مرغ شاخدار
تصاویر نژاد کبوتر
هزاران تصاویر بزرگ طیور
مشخصات کاربران
بازدید امروز : 5,080
بازدید ديروز : 7,953
تبلیغات


 

 


نماد اعتماد


 تبلیغات در سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
اين پايگاه به هيچ گروه ياسازماني وابسته نيست
Copyright 2007-2008 : info@bankpoultry.ir